Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

MEISTARSACĪKSTES KLINŠU KĀPŠANĀ

 

29.-30. martā izstādes "Atpūta un sports 2014" ietvaros Ķīpsalas hallē norisinājās Rīgas jaunatnes meistarsacīkstes kāpšanas sportā "Riga Open".

Dažādās vecuma grupās sacentās 122 sportisti no astoņām valstīm (Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Lielbritānijas un Baltkrievijas)

Meistarsacīkstes notika uz kāpšanas sienas, kurai kvalifikācijā sportistiem bija jāveic astoņi maršruti ar pēc iespējas mazāku mēģinājumu skaitu. Šoreiz kvalifikācijas kārtā dalībnieki paši fiksēja savus rezultātus tiesnešu pārraudzībā. Kaut arī šāds rezultātu fiksēšanas veids dalībniekiem nebija ierasts, tas neraisīja liekas domstarpības. Labākie 8 no katras grupas tikās finālā, kur dalībniekiem bija jāveic 4 distances ierobežotā laikā (4 minūtēs).

Labākie no Praktiskās estētikas skolas: Marika Salamonova – 9.vieta un Andrejs Paļovkins – 10.vieta ED grupā

DE grupā meitenēm 1-3.vietu ieņēma kāpējas no Lietuvas. Labākā no Latvijas Alise Drozdova, kura ieņēma 5.vietu. ED grupā zēniem 1.vieta- Daniels Jamčuks (Dingo), 2. vieta Petras Kastanauskas un 3. Vieta Aleksandrs Čerņeikins (BJC Daugmale).

BC grupā meitenēm 1.vieta Milda Korevaite (LT), 2.vieta Diāna Lotiņa (BJC Daugmale) un 3.vietā Arta Matelsone (RPPĢ), zēniem 1.vieta – Egor KRYACHKOV (Maskava), 2. vieta – Klāvs Ģērmanis (Dingo) un 3.vietā – Eduardas JERIOMENKO (LT)

Pilnus sacensību rezultātus var aplūkot vietnē : http://www.kapsanassienas.lv/ksc/

Rīgas jaunatnes meistarsacīkstes kāpšanas sportā "Riga Open" notika 8 reizi un iepriekšējos gados tās bija pazīstamas ar nosaukumu Baltic open. Sacensību nosaukums mainīts, lai tās vairāk asociētos ar vietu un pilsētu , kurās tās notiek.

Sacensības organizēja MJC "Praktiskās estētikas skola", Latvijas Alpīnisma savienība, Kalnkāpēju sporta centrs.

Galvenais tiesnesis bija skolotājs Normunds Reinbergs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *