Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Konkurss “LIDOJUMS IV – SPĀRNI”

 

Jau ceturto gadu mūsu skolā risinās konkurss „Lidojums”, katru reizi ietverot kādu konkrētu tēmu. Šogad uzmanības centrā bija „Spārni”.

Mākslas izstādē piedalījās bērni no 20 visdažādākajiem mūsu valsts novadiem, un no 52 Rīgas izglītības iestādēm un mākslas studijām, līdz ar to šo ekspozīciju simboliski varētu nosaukt par Latvijas spārniem.

Izstādē aplūkojamas visdažādākās variācijas par tēmu „Spārni” – sākot ar putnu un kukaiņu spārniem, beidzot ar „caurspīdīgo formu spārniem”, „spārnu rakstiem”, "audumu spārniem”, „sapņu spārniem” un spārniem, kuri „aug”.

Mūsu galvenajam māksliniekam A. Bērziņam nācās krietni nopūlēties, lai eksponētu visus saņemtos darbus. Izstāde būs aplūkojama līdz 23. maijam.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās IKSD Sporta un interešu izglītības iestāžu nodaļas programmu vadītāja Irina Jākobsone. Pasākumu krāsainu un atraktīvu padarīja skolas folkloras kopa „Rudzi” un pasaku tēls Raganiņa.

Koncertā – konkursā „Spārni” piedalījās 11 izglītības iestādes ar 31 priekšnesumu. Žūrija bija izvēlējusies labāko programmu no iesūtītākiem ierakstiem. Bija ieradušies dalībnieki arī no Balvu pamatskolas.

Koncertā bija pārstāvēti dažādi žanri: mūzika, skatuves runa, dziesma un deja. Klausītājus un žūriju iepriecināja daudzveidīgie instrumentālie priekšnesumi – pianisti, vijolniece, blokflauta, sintezators, bet jo īpaši BJC „Daugmale” akordeonistu ansamblis.

Dalībnieki saņēma atzinības rakstus ar priekšnesuma novērtējumu un salduma balvas.

Konkursa ietvaros norisinājās arī zinātnisko darbu konkurss. 4 labākie skolēnu pētījumi tika prezentēti Latvijas dabas muzeja konferenču zālē 16.aprīlī. Piedalījās skolēni no BJVIC „Rīgas Dabas zinību skola” kopā ar pedagogiem Jeļenu Golovanovu un Lilitu Svirževsku. Pēc tam bija ekskursija pa muzeja putnu ekspozīciju ornitologa Dmitrija Boiko vadībā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *