Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Mūsu klinšu kāpēji Tatros

 

25.06. – 04.07. veiksmīgi norisinājās unikāls sadarbības projekts strap BJC “Rīgas Skolēnu pils” un MJC “Praktiskās estētikas skola”. Projekta mērķis bija sniegt iespēju bērniem un jauniešiem no sporta tūrisma un klinšu kāpšanas pulciņiem gūt pieredzi un praktizēt klinšu kāpšanu kalnos un klintīs. Daudzi no brauciena dalībniekiem sasniedza savas pirmās kalnu virsotnes un pirmo reizi izmēģināja dabiskās klintis, bet dažiem šī bija atkārtota iespēja likt lietā savas treniņu procesā gūtās prasmes un iemaņas. Lai izbaudītu un gūtu baudījumu, ko sniedz kalni un klintis, nav jābrauc uz Alpiem pietiek aizbraukt uz 800 km tālajiem Polijas Augstajiem Tatriem, kur daba piedāva unikālas  iespējas un fantastikus skatus. Mūsu nometnes vieta bija pierobežas pilsēta  Zakapone, kas atrodas pie Tatru nacionāla parka.

Mazliet par sasniegto un pieredzēto:

  • dolina Bialego, Sarnia skala, Staražuska dolina, Giewont (1895m vjl.) un lejā pa dolina Maley laki
  • klinšu  kāpšana dolina Lejova
  • kāpšana Przełom Białki sektori Kramnica un Oblazowa

http://www.nowabiala.com/wspinaczka-w-przelomie-bialki/

  • akvaparka apmeklējuma nopelnīšana ar komandveidojošu aktivitāti: orientēšanās pilsētā ar uzdevumiem
  • Iekštelpu kāpšānas centrs”Avatars”,Krakowa
  • Kuznica- Murowanec – Czarny staw (ezers) – ceļi dalījās(spēcīgākie devās uz virsotni pārējie baudīt citus skatus)  , Kostoliec – Swinicka pzelecz – Kasprowy wierc

Kā atzina visi brauciena dalībnieki, piedzīvotas daudz pozitīvas emocijas un gūta neaizstājama pieredze. Dalībnieki ar nepacietību gaida nākamo braucienu. Paldies Lāsmai Lūsei BJC “ Rīgas Skolēnu pils” pedagogam un Normundam Reinbergam – kāpšanas instruktoram un MJC”Praktiskās estētikas skola” pedagogam, par lielisko sadarbību un braucienu, kā arī visiem brauciena dalībniekam, par saturīgu piedzīvojumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *