Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Deju forums „Rīga 2015”

 

 

21. un 22. martā VEF kultūras pilī jau vienpadsmito gadu risinājās Deju forums „Rīga 2015”, kurā piedalījās 1500 dalībnieki. Tika saņemti pieteikumi no 42 kolektīviem, tajā skaitā 4 no Lietuvas un Igaunijas.

Konkursa 1. kārtā žūrija vērtēja iesniegtās dejas videoformātā no ierakstiem. Labākie numuri tika atlasīti konkursa 2. kārtai VEF kultūras pilī. 21. martā koncertā bija skatāmas 76 dažādu žanru dejas, bet 22. martā – 70. Žūrijas komisijā bija Sandra Podniece, Inita Saleniece-Purmale un Lietuvas pārstāvis Vytautas Balvočius. Konkursa gaitā tika novērtēti arī 18 solistu priekšnesumi.

Deju foruma ietvaros norisinājās meistarklases klasiskajā dejā un mūsdienu dejā, kur varēja piedalīties interesenti.

Koncertu starplaikos dalībnieki varēja piedalīties mākslas darbnīcās, kuras vadīja PES pedagogi Aļona Savickas un Jana Šķerberga.

Konkursa noslēgumā notika apbalvošana. Katrs kolektīvs saņēma piemiņas balvu – kausu un saldumu veltes. Katra vecuma grupa tika novērtēta ar Diplomu. Tika apsveikti arī kolektīvu vadītāji ar Atzinības rakstiem un pildspalvām.

Pasākuma ietvaros norisinājās kolektīvu vadītāju aptauja, lai novērtētu pasākuma nozīmību un izdarītu secinājumus turpmākajam darbam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *