Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

REIZ ZIEMĀ…

 

2015.gada 10.decembrī MJC Praktiskās estētikas skolā ar RD IKSD finansiālu atbalstu pirmo reizi notika bērnu un jauniešu teātra mākslas konkurss Reiz ziemā…Pulcējās 13.kolektīvi no Rīgas pilsētas izglītības iestādēm.

Doma par teātra mākslas konkursa rīkošanu radās aizvadītajā mācību gadā. Ziemassvētku laiks ir ļoti ražīgs skolu teātra pulciņiem, jo visi gatavojas eglīšu pasākumiem: režisori meklē piemērotus tekstus uzvedumiem, mazie aktieri iestudē lomas un darina tērpus. Taču svētki ātri paiet, un sagatavoto uzvedumu bieži vien nav izdevības parādīt vēl kādā pasākumā. Tādēļ nolēmām piedāvāt iespēju uzstāties īpašā konkursā. Bija interesanti vērot kolektīvu sagatavotos priekšnesumus, daudzos no kuriem ieskanējās Ziemassvētku motīvi.

Rīgas 60.vidusskola un 92.vidusskola bija izvēlējušās fragmentus no pasakas Sniega karaliene. 45.vidusskolas 4.klase nospēlēja epizodi no pasakas Ledus sirds, bet Praktiskās estētikas skolas teātris Tramplīns fragmentu no pasakas Kad ziemā vizuļo sniegs. Jauku svētku noskaņu ienesa Rīgas Katoļu ģimnāzijas ēnu teātra izrāde Ziemassvētku gaisma.

Savdabīgu akcentu radīja Rīgas Dabaszinību skolas dabas teātra mono izrāde Es un mans draugs Sniega vīrs. Atbilstoši minētās interešu izglītības iestādes specifikai, skatītājiem tika dota izdevība aizdomāties par mūžseno tēmu Cilvēks un daba.

Vairākas teātra studijas izcēlās ar jauno aktieru atraisītību un patiesu spēles azartu: 80.vidusskolas teātris DO – MI – NO ar krāšņo izrādi Cirks aizbrauca, klauni palika, 21.vidusskolas kolektīvs Čudaki ar iestudējumu Leļļu sapņi un vēl citi. Visām izrādēm bija sagatavots atbilstošs muzikālais noformējums.

Izrādes vērtēja žūrijas komisija šādā sastāvā: režisore Biruta Bauma, RD IKSD interešu izglītības programmu vadītāja Irina Jākobsone, Rīgas Interešu izglītības centra Vidzemes priekšpilsētas pasākumu koordinātore Ilze Hercberga un māksliniece Maira Veisbārde.

Kopumā tika atzīmēti 3 labākie kolektīvi, piešķirot I, II un III pakāpes diplomus:
I pakāpe – Rīgas 89.vidusskolas studija Teatralka, vadītāja Arina Korotčenko.
II pakāpe – Rīgas 21.vidusskolas kolektīvs Čudaki, vadītāja Ludmila Stančika.
III pakāpe – Rīgas 31.vidusskolas sākumskolas literāri dramatiskajam pulciņam, vadītāja Sandra Briede.

Laureāti ieguva arī īpašas balvas – teātra grima komplektus. Pārējie teātru kolektīvi saņēma atzinības rakstus, bet dalībnieki – piemiņas balvas un saldumus. Kopumā dalībnieki bija apmierināti ar iespēju uzstāties, kā arī vērot citu kolektīvu sniegumu. Arī nākošajā gadā ceram turpināt tradīciju, lai satiktos ar skolēnu teātru kolektīviem konkursā Reiz ziemā…

  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *