Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Deju forums RĪGA 2016

 

16. aprīlī mūsu skolā norisinājās Starptautiskais baleta, teātru, klasiskās un modernās dejas kolektīvu Deju forums RĪGA 2016 (jau 12. gadu pēc kārtas), 1. atlases kārta, kurā piedalījās 34 deju kolektīvi no Rīgas un Ventspils. Kopumā dalībnieku skaits sasniedza 700. Bija skatāmas visdažādāko žanru dejas. Žūrija novērtēja priekšnesumus un labākos izvirzīja uz finālu 30. aprīlī Kultūras centrā ZIEMEĻBLĀZMA.

Finālu vērtēja starptautiska žūrija: Cecīlija de Madrazo no Spānijas, Inita Saleniece un Sandra Podniece no Rīgas. Piedalījās 39 kolektīvi, tajā skaitā no Lietuvas, Igaunijas un Šveices. Visi kolektīvi un solisti tika novērtēti, piešķirot 1., 2. un 3. pakāpes diplomus un kausus. Solisti saņēma medaļas. Kolektīvu vadītāji saņēma Atzinības rakstus un suvenīrus.

Deju foruma ietvaros 29. aprīlī notika deju meistarklases, kas kļuvušas par tradīciju pēdējo piecu gadu laikā. Kopumā pasākuma izvirzītie mērķi un uzdevumi tika īstenoti. Dejotāji guva jaunus iespaidus, bet kolektīvu vadītāji – radošas idejas turpmākajam darbam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *