Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Sabiedrības integrācijas projekts “Darīsim kopā”

 

Mākslinieciskās jaunrades centrs “Praktiskās estētikas skola” sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas nodaļas atbalstu realizē projektu “Darīsim kopā”, kas vērsts uz pakāpenisku bērnu ar speciālām vajadzībām (BSV) integrēšanu interešu izglītības pulciņos kopā ar vispārizglītojošo skolu audzēkņiem.
Darbs tiks uzsākts jau martā, bet Covid-19 pandēmija ieviesa savas korekcijas, un tikai septembrī varēja turpināties plānotās aktivitātes.
Projekta ietvaros skolas pedagogi ieguva jaunas zināšanas, apmeklējot 12 stundu profesionālās pilnveides kursus “Speciālās zināšanas interešu izglītības darbā ar bērniem ar speciālām vajadzībām”. Iestādē tika izveidota atbalsta grupa no dažādu MJC “Praktiskās estētikas skola” pulciņu audzēkņiem, lai palīdzētu bērniem ar speciālām vajadzībām piedalīties sporta un dienās un radošajās darbnīcās, kā arī izstādes “Radīts kopā” sagatavošanā. Šiem skolēniem tika organizēti semināri, kurus vadīja eksperte no Rīgas 5. pamatskolas.

6. un 8. oktobrī norisinājās sporta dienas, kuru programmā bija iekļautas dažādas sporta stacijas ar mērķi vingrināties līdzsvara noturēšanā, bumbas mešanā, lekšanā, kūleņu mešanā un citās aktivitātēs. Dalībnieki saņēma medaļas un saldumu balvas.

12. un 13. oktobrī norisinājās radošās darbnīcas, kuru laikā bērni ar speciālām vajadzībām kopā ar atbalsta grupas audzēkņiem radīja gleznas izstādei “Radīts kopā”. Pašlaik ekspozīcija aplūkojama MJC “Praktiskās estētikas skola” izstāžu zālē, bet vēlāk gleznas tiks uzdāvinātas Rīgas 5. pamatskolai.

Kopumā visas aktivitātes tika realizētas saskaņā ar plānoto. Ieguvēji ir visi – gan bērni ar speciālām vajadzībām, gan atbalsta grupas dalībnieki, jo darbošanās ritēja saskaņoti, ar lielu aizrautību un prieku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *