Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Lucrecias Caceres Bello personālizstāde

 

“Kubas motīvi”

filiālbibliotēkā “Pūce” no 18. oktobra līdz 2022. gada beigām

            Lucrecia Caceres Bello 2018. gadā sāka apmeklēt zīmēšanas pulciņu MJC “Praktiskās estētikas skola” pie pedagoga Andra Bērziņa. Meitenes neparastais vārds saistīts ar dzimtas saknēm Kubā, kur vēl joprojām dzīvo radinieki.

          Skolotājs atceras, kā mazo, biklo meiteni uz nodarbībām atveda vectētiņš. Bet ļoti īsā laikā Lucrecia atklāja savu talantu. Andra Bērziņa prasmīgā vadībā viņa pamazām pilnveidoja savas prasmes. Pirmais jaunās mākslinieces starptautiska mēroga panākums bija laureātes diploms konkursā “Rīga-Sanktpēterburga. Vizuālās paralēles”. Tālāk sekoja daudzi citi mazāka mēroga sasniegumi dažādās mākslas izstādēs un konkursos.

          Lucrecia ir ļoti atsaucīga un labprāt piedalās skolas organizētajos pasākumos. Viens no tiem bija integrācijas projekts “Darīsim kopā” 2020. gadā, kur viņa un bērni ar speciālām vajadzībām kopā veidoja gleznas izstādei “Radīts kopā”. Tās vēlāk tika uzdāvinātas Rīgas 5. pamatskolai.

          Kubas tematika Lucreciai ir ļoti tuva. Viņu iedvesmo senču dzimtenes pasakainie dabas skati un iespaidi, kas gūti, viesojoties pie vecmāmiņas. Vairākas gleznas meitene veltījusi arī dejas tēmai. Spāņu ritmi atspoguļojas skolas 3. stāva mākslas ekspozīcijā “Deja”.

          Jaunā māksliniece laika gaitā ir izveidojusi savu īpašu stilu, kas vislabāk atklājas dabas ainās, kas tapušas, strādājot plenērā. Šī ir viņas pirmā personālizstāde, kur apkopoti gan Kubas motīvi, gan Latvijas dabā smeltie iespaidi.

Vēlam veiksmi Lucreciai turpmākajā ceļā uz Lielo Mākslu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *