Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

TAUPĪSIM ENERĢIJU!

 

Pamatojoties uz 2021. gada 29. decembra Rīgas domes lēmumu Nr. 1112 “Par energopārvaldības sistēmas ieviešanu Rīgas valstpilsētas pašvaldībā” ir izstrādātas efektīvas ēku ekspluatācijas vadlīnijas.
Energopārvaldības sistēmas ieviešana Rīgā ir likumsakarīgs attīstības solis, lai nodrošinātu enerģijas un ūdens patēriņa un pārvaldības nepārtrauktu uzlabošanu, nepieciešamās informācijas un resursu pieejamību, veicinātu energoefektīvu pakalpojumu un produktu iegādi, nodrošinātu energoefektīvu projektēšanu, atjaunošanu, celtniecību un izmaksu ziņā efektīvu ēku un iekārtu apsaimniekošanu, samazinātu enerģijas izmaksas pašvaldībā, radītu investīcijām drošu un pievilcīgu vidi, kā arī nodrošinātu pašvaldības darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām. Mērķis: sasniegt pilsētas izvirzītos mērķus klimata neitralitātes jomā.

Vadlīniju prasības ir jāievēro visiem Izglītības, kultūras un sporta departamenta, un Īpašuma departamenta padotībā esošo nekustamo īpašumu valdītājiem, izmantotājiem un apsaimniekotājiem.

Vadlīnijas skaidro ēkās uzturamos iekštelpu mikroklimata parametrus šādos sektoros:
apkure, elektrība, karstais ūdens, ventilācija, iekštelpu temperatūras režīmi

Energopolitikas pamatprincipi, kas jāievēro iestādes personālam un audzēkņiem:

  1. Jāseko, lai apkures sezonas laikā nebūtu nevajadzīgi atvērti logi un durvis. Jāievēro optimāls telpu vēdināšanas režīms.
  2. Darbinot elektriskās iekārtās, jāpārliecinās, ka tas nav ieslēgts ilgāk nekā nepieciešams.
  3. Izejot no telpām, apgaismojumam ir jābūt izslēgtam.
  4. Atstājot darba vietu, dators un monitors ir jāizslēdz. Īsa pārtraukuma gadījumā, datoram jābūt ieslēgtam gaidīšanas režīmā un ar izslēgtu monitoru.
  5. Ja iespējams, visās koplietošanas telpās kā primāro gaismas avotu izmanto dienas gaismu. Jāizvairās no pastāvīgas logu virsmu aizēnošanas.
  6. Nekavējoties jāziņo atbildīgajam darbiniekam par ūdens noplūdes vietām (bojāti ūdens maisītāji, tualetes podi u.c.), lai savlaicīgi veiktu remontdarbus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *