Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Pirmā audzēkņa personālizstāde skolas vēsturē

 

                                                                                       ES VEIDOJU

             IZSTĀDE

                    VLASS KOROBOVS

 

 

 

 

 

Vlass Korobovs MJC „Praktiskās estētikas skolā” sācis veidot no 5 gadu vecuma, kad viņš vēl bija bērnu dārza audzēknis. Tagad Vlasam ir 9 gadi un viņš mācās Rīgas 74.vidusskolas 2.klasē.

Veidot Vlasam ļoti patīk. Viņam vienmēr ir arī savas idejas un plāni par veicamo, kas tad jāsavieno ar stundās paredzētajiem uzdevumiem.

Jau sen Vlass ar prieku veido lielas formas darbus, kas nav viegli.

Redzot lielu māla gabalu viņš jūtas tik iedvesmots!

Vlasu saista Kosmoss un lidaparāti; zemūdens pasaule un tās iemītnieki; daba; arī seno laikmetu iemītnieki. Tādēļ jābūt vērīgam, ieinteresētam un zinošam. Dziļāk to iepazīt un izzināt palīdz mācības skolā, sarunas, grāmatas, kā arī internetā uzzinātais.

Vlas piedalījies MJC PES veidotajās izstādēs Medicīnas muzejā. Piedalījies konkursos, kur guvis arī atzinību. Var minēt „Rīga laikmetu grieži.3” 2010.gadā un „Rīga laikmetu grieži.4” 2011.gadā, piedaloties grupas darbu veidojumā, kur saņēma 1.vietu republikā; Starptautisko konkursu „Lidojums.2” 2012.gadā, kur saņēma 1.vietu. Skolotājas Baibas Pormales vadībā konkursā „Lietas un tēli” Vlass guva atzinību 3.kārtā republikā. 2013.gadā Vlasa darbs tika izvirzīts konkursā „Kad saulīte rotājas” 1.kārtā.

Šajā Izstādē ES VEIDOJU var gūt ieskatu daļā no tā, ko Vlass ir uzveidojis šo gadu laikā. Šos darbus papildina Vlasa zīmējumi un gleznojumi, kas sasaucas ar veidojumiem. Tie palīdzējuši arī veidot.

Daina Pormale, veidošanas skolotāja

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *