Mākslinieciskās jaunrades centrsPraktiskās estētikas skola

Mākslinieka Voldemāra Irbes atdzimšana

 

Šogad atzīmējam izcilā latviešu mākslinieka Voldemāra Irbes (1893 – 1944) 120. dzimšanas dienu. Mākslinieks visu mūžu mīlēja un attēloja mūsu Rīgu un tās apkaimi pasteļtehnikas darbos. Šie gleznojumi ir ieņēmuši stabilu vietu mūsu nacionālās mākslas darbu zelta fondā.

Projekts „Rīga – mākslinieka Irbītes un mūsu acīm” ideja dzima šā gada pavasarī Rīgas Interešu izglītības centra (RIIMC) metodiķei Vivai Dzenei sadarbībā ar kolēģi Dagniju Ramani. Jāsaka uzreiz, tā bija spoža atklāsme, kura pavēra ceļu šī lieliskā projekta īstenošanai.

Pasākumā iesaistījās 12 Rīgas interešu izglītības iestādes. Pēc koncepcijas tā bija ceļojošā izstāde – katra BJC iestāde viesojās ar savu skolēnu darbu ekspozīciju apmaiņas kārtībā radniecīga profila iestādē. MJC „Praktiskās estētikas skolā” viesojās MJC „Mīlgrāvis”.

2013. gada 13. novembrī, tieši gleznotāja Irbītes 120. dzimšanas dienā, MJC „Praktiskās estētikas skola” telpās Burtnieku ielā 34 notika projekta rezumējums. Pasākuma gaitā interešu izglītības iestādes prezentēja savu darbu, komentēja projekta realizācijas gaitā gūtās atklāsmes un izjūtas, akcentējot vērtīgo pieredzi un zināšanas, ko bērni guvuši gleznojot darbus konkursam.

Konkursa dalībnieki tika novērtēti un apbalvoti ar diplomiem un piemiņas veltēm sekojošās nominācijās: radošo darbu performance, audzēkņu darbu ekspozīcija, oriģinālākais tēmas risinājums, radošs tēmas atspoguļojums.

Noslēguma pasākumu bagātināja iespēja aplūkot mākslinieka Irbītes 3 orģināldarbus no privātkolekcijas. MJS „Praktiskās estētikas skola” bija sarūpējusi nelielu svētku koncertu un radīja noskaņu, kas ļāva iejusties mākslinieka Irbītes dzīves laika atmosfērā. 

 

              

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *